חיפוש
Close this search box.

רצח במשפחה

הודעה לעיתונות – 26.12.2006

רצח נוסף בקהילה האתיופית

שוב אנו עדים למקרה אלימות ורצח קשה שמתרחש בקרב הקהילה האתיופית. רוב הרציחות בתוך המשפחה המתרחשות אצל יוצאי אתיופיה הם מקרב העולים החדשים שעלו בשנים האחרונות. ארבעה מתוך חמשה מעשה האלימות השנה היו בקרב עולים חדשים שעברו להתגורר ממרכזי הקליטה לישובי קבע.

"אנחנו כואבים כל אימת שאדם מאבד את חייו בדרכים טראגיות", אומר דני אדמסו, מנכ"ל אגודה ישראלית למען יהודי אתיופיה. "חשבון הנפש שכל אחד מבני הקהילה האתיופית עושה, כאשר אדם מקרב הקהילה, מאבד את חייו, הוא קשה מנשאו".

"אנו שואלים את עצמו תדיר: איך דבר שכזה מתרחש בתוך קהילה, שעניין האלימות זר לה. התשובות טמונות בעיקר בתהליך הקליטה הקשה שפוקד את המשפחה שהתנתקה מארץ הולדתה והגיעה לארץ, השונה כליל מתרבותה".

לדברי אדמסו חוסר ההבנה של משרדי הממשלה, לצרכים המיוחדים הדרושים לבני הקהילה, לא רק בקליטתם במרכזי הקליטה הראשוניים, אלא גם הצורך בליווים הצמוד במגורי הקבע, גורם לאותם משפחות לחיות בבטלה מתמשכת, גורם לחוסר התמצאות בתהליכים חברתיים, להתנוונות ולתסכול אישי.

"מי שאיבד את תחושת השייכות החברתית", אומר אדמסו "עשוי לפנות לפשע ולאלימות, ומכאן הדרך לרצח – קצרה מאוד".

"אחד הדרכים שמשרד הקליטה והסוכנות היהודית צריכים להנחיל, היא מדיניות הסברה של טרום עלייה. המדינה צריכה להעביר ליהודי אתיופיה, שטרם עלו ארצה, מידע על האופי התרבותי בארץ, על השוני במעמד הגבר והאישה, והסבר על הדרכים הקרדינאליות שבהן אותם עולים יוכלו להשתמש בבואם למדינת ישראל".

"לא מספיק שמשרד הקליטה מחלק חוברות הסברה. המסר אמנם חשוב, אך הכלים שהם משתמשים בהם, הם כלים רדודים. המשרד חייב להתאים את המסרים לאוכלוסיה על מנת להעביר את האינפורמציה במלואה". דברי אדמסו

לפרטים נוספים: אבי מספין – דובר אגודה ישראלית למען יהודי אתיופיה

Welcome!

We at the AEJ surveyed hundreds of civic initiatives and then developed a search engine sorted by category, language, region and other helpful areas.

If you require assistance during the war, you will likely discover relevant information and details within AEJ’s system