המאכל המסורתי הפופולרי באתיופיה הוא "אינג'רה" -מעין פיתה שטוחה דקה וחמצמצה, העשויה מקמח גרגרי "טיף" (זרעים של תבואה קטנים הגדלים באתיופיה). בשל קשיי האקלים לגדל "טיף" בארץ, סוחרים יוצאי הקהילה מייבאים את ה"טיף" מאתיופיה.
נהוג לאכול את ה"אינג'רה" ברטבים מגוונים של בשר, ירקות, עדשים וכו'. הרוטב נקרא "ווט" והוא עשיר בתבלינים וחריף. האכילה מתבצעת בידיים ולא בסכו"ם.
הנשים נהגו להכין בבית משקה הנקרא "טלה" (מעין בירה בתית) או "טאג'" (משקה חריף מתוק העשוי מדבש).